Skip to main content

Gezond

De RockFrogs staan symbool voor een gezonde voeding en dito levensstijl.
Wat? Een rockgroep op de gezonde toer?
Ja hoor, verantwoord leven is hip en gaat absoluut samen met stoer en cool zijn!

De RockFrogs zijn er voor iedereen die goed wil zorgen voor de planeet en voor zijn of haar eigen lichaam. Duurzaamheid is belangrijk voor de groep. De vier leden van de band werken graag samen aan een betere wereld. Ze staan voor ‘kwaliteit’ en ‘groen’ en hopen een steentje te kunnen bijdragen aan het behoud van de planeet. Verantwoorde voeding neemt voor de groep een centrale plek in en datzelfde geldt voor voldoende bewegen.

Naast muziek en sporten is het eten van groenten en fruit ontzettend belangrijk voor de RockFrogs. Ze hebben daarom een echte ‘moestuin’ aangelegd in hun eigen leefwereld, met behulp waarvan ze kinderen meer leren over fruit en groenten; hoe die groeien, waar ze vandaan komen en wat voor lekkers je er allemaal mee kunt maken.

In 2017 werden de speciaal door Albert Heijn op de markt gebrachte RockFrogs-toetjes in een onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie verkozen tot meest gezonde keuze. Van de 51 onderzochte toetjes voldeden alleen de vijf RockFrogs-toetjes aan het ‘vrijwel geen suiker en vet’-criterium. De RockFrogs (die altijd bezig zijn met kinderen en hun ouders zoveel mogelijk bewust te maken van een gezonde levensstijl) waren uiteraard dolblij met zo’n prachtige uitkomst!

De schijf van vijf

  • Lekker veel groentjes en fruit
  • Een beetje boter op je brood, dan blijft de kaas goed plakken
  • Varieer vlees met plantaardig
  • Snack een handje ongezouten nootjes
  • En een glaasje melk of plakje kaas, mmm!
  • Kies lekker volkoren brood, pasta, zilvervliesrijst of couscous
  • En natuurlijk is water drinken gezond!