Skip to main content

Over de Rockfrogs

Rocky

Gitaar

Rocky is de leider van de band en de meest coole kikker van het stel. Hij is onafscheidelijk van zijn gitaar en gek op avontuur. Rocky is zelden bang en hierdoor doet hij soms dingen die minder goed aflopen. Toch redt Rocky zich eigenlijk altijd, omdat hij met zijn grappige kijk op de wereld steeds weer een goede oplossing bedenkt. Andere kikkers vinden Rocky heel stoer omdat hij een durfal is, maar vooral omdat hij altijd bereid is anderen te helpen. Gekke plannen bedenken is zijn passie. Hij is dol op sporten en bewegen en doet dit het liefst de hele dag door. Om een stoer leven te kunnen leiden moet je goed in vorm zijn. Springen en dansen is de beste work-out die er is, dus springt en rockt hij bij ieder optreden zelf het hardst mee. Bewegen is goed voor iedereen en Rocky kent de beste moves!

Boney

Leadzangeres

Boney is de leadzangeres van de RockFrogs en heeft een dijk van een stem. Althans, zolang ze geen kikker in haar keel heeft! Met haar roze outfit en blonde kapsel is ze een opvallende verschijning. Boney is erg creatief, knutselt graag en maakt alle kleding voor de band. Ze staat voor duurzaamheid en kan nooit iets weggooien. Op haar eigen vindingrijke wijze weet ze van alles altijd iets moois te maken. Om goed te kunnen zingen heb je natuurlijk veel energie nodig. Boney is daarom gek op gezonde drankjes en hapjes. Zij neemt altijd van alles mee op tournee en laat dan iedereen meegenieten van haar gezonde creatieve traktaties.

Becky

Basgitaar

Becky speelt basgitaar en blijft het liefst een beetje op de achtergrond. Ze is de beste bassist van de hele Kikkerwereld. Muziek is haar grote passie. Naast muziek is Becky gek op de natuur. Ze houdt enerzijds van optreden en drukte op het podium, maar dus ook van de rust en frisse lucht. Becky wil het liefst dat iedereen heel goed voor de natuur zorgt en ze vertelt graag allerlei weetjes over de natuur aan iedereen die ze maar wil horen. Zij kan moeilijke begrippen als ‘duurzaamheid ́en ‘recyclen ́ in simpele bewoordingen uitleggen aan de andere RockFrogs en de kinderen. Becky is de slimste van het viertal en zit vaak met haar neus in de boeken.
Ze houdt enorm van lekker eten, maar niet zo van sporten. Desondanks heeft ze een prima conditie, want tijdens optredens jumpt ze met haar stevige ronde kikkerbillen natuurlijk een flink partijtje mee!

Ramyo

Drummer

Ramyo is de benjamin en de spring-in-’t-veld van de groep. Hij heeft een ongekende energie en een geweldig ritmegevoel. Ramyo speelt drums en schiet met zijn overdosis energie regelmatig als een ongeleid projectiel door het kikkerleven. Hij heeft nog niet zoveel geduld en vindt het lastig als hij op zijn beurt moet wachten. Net als Becky is Ramyo dol op de natuur, met name op dieren. Hij kan eindeloos met ze spelen. Ramyo vindt het ontzettend leuk om dingen te bouwen (bijvoorbeeld hutten), maar hij maakt ook graag muziekinstrumenten, zoals een drumstel. Boney helpt hem hier vaak bij. Hij ziet Boney dan ook als zijn grote zus. Ramyo houdt erg van spelletjes spelen en altijd graag winnen.

De RockFrogs hebben een heleboel energie nodig, omdat ze altijd onderweg zijn en tijdens concerten voortdurend energiek rondspringen op het podium. Ze kiezen dan ook bewust voor gezond eten en veel bewegen, zodat ze goed in conditie blijven. Spelenderwijs hebben ze geleerd dat je qua voeding altijd een keuze hebt en van gezonde ingrediënten zeker hele lekkere dingen kunt maken!

De RockFrogs zijn eigenlijk net een familie, met karakters die herkenbaar zijn voor iedereen en perikelen die in elke familie voorkomen.

De RockFrogs richten zich in de eerste instantie op stoere jongens en meisjes in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar en zorgen er daarnaast ook voor dat de net iets jongere of juist oudere broers, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes ook mee kunnen genieten. Bovendien vinden ze het belangrijk dat kinderen samen met hun ouders (of andere volwassenen) plezier kunnen beleven aan de RockFrogs en er ook nog wat van leren.

Wie zijn de Rockfrogs?